Bubblegum weed. Bio.

Bulk voordeel

Bubblegum wiet, of Bubble Gum, is geliefd bij rokers over de hele wereld. Met name door het haast perfecte effect dat ze teweegbrengt en natuurlijk de welbekende geur en smaak. Je leest hier alles over deze geweldige strain, van het ontstaan enkele decennia geleden tot aan het vandaag de dag kweken van Bubblegum en de lekkerste hedendaagse varianten.

Het friszoete mysterie

Het verhaal rond Bubblegum is dat deze wietsoort ergens in het begin van de jaren '80 tot leven kwam door een kweker in Indiana, Verenigde Staten. In 1993 zou deze kweker drie verschillende vrouwelijke wietplanten mee hebben gegeven aan Adam van TH Seeds en aan Tony en Simon, destijds van Cerebral Seeds. Inmiddels heeft Tony Sagarmatha Seeds opgezet en Simon stond aan de wieg van Serious Seeds, één van de meest succesvolle zaadbanken met meer dan 100 gewonnen Cannabis Cups. Het is bekend dat deze drie personen allen met één vrouwelijke variant van Bubblegum hebben gewerkt. Er gaan helaas meerdere verhalen rond over wat er daarna precies gebeurd zou zijn.

Wat is Bubblegum

Op het kleine stukje geschiedenis na dat bekend is, is er verder weinig bekend over wat Bubblegum precies is. Haar genetische samenstelling is dan ook niet geheel duidelijk en vandaar dat Bubblegum vaak als hybride wietsoort wordt omschreven, mede ook omdat ze zowel indica- als sativa kenmerken laat zien tijdens de groei en bloei. Maar ook in het uiteindelijk effect is de balans tussen indica en sativa goed te merken.

Wel weten we dat het na de ontdekking nog enige jaren van verfijning heeft gekost om tot de perfecte Bubblegum te komen, met de klassieke zoete geur en euforische high zoals we haar nu kennen.

Al vrij snel na deze jaren van verfijning begon Bubblegum ook mee te dingen naar prijzen in de grote Cannabis Cups. Zo won Bubblegum twee prijzen tijdens de Cannabis Cup van 1994 en werd er in 1995 evenals in 1999 een tweede prijs gewonnen tijdens de jaarlijkse Cannabis Cup.

Effect van Bubblegum

Het effect waar Bubblegum zo geliefd om is, is het vrolijke, euforische, maar tegelijkertijd ontspannen gevoel. Bovendien zal je creativiteit een flinke boost krijgen en zo kun je deze wietsoort eigenlijk altijd wel roken, in het bijzonder als er creatieve taken op je programma staan of simpelweg een berg werk. Sociaal gezien is het ook een goede wiet die zeker zorgt dat je geen gesprek uit de weg gaat en lekker mee kunt gaan in elk gesprek.

Je geniet dus van een intense high die niet overweldigend is. Bubblegum is gerust te combineren met dagelijkse taken en je hoeft niet bang te zijn voor een couch-lock of sloom gevoel. Het enige negatieve dat je zou kunnen ervaren na het roken van Bubblegum is een droge mond en in zeldzame gevallen droge ogen. Let wel op, het milde effect is geen garantie dat je niet alsnog in slaap valt als je een paar jointjes achter elkaar oprookt.

Smaak van Bubblegum

De unieke smaak van Bubblegum wordt al verraden door haar naam, overwegend zoet, haast chemisch, met ondertonen van bloemen en kersen. De smaak komt hierdoor heel dichtbij kauwgom en dat is heerlijk fris op een warme zomerse dag en tegelijkertijd verwarmend op een koude winterdag.

Vanwege haar heerlijke smaak ligt Bubblegum vaak aan de basis van diverse kruisingen, om zo (een deel van) de smaak van Bubblegum door te geven aan nieuwe wietsoorten. Je kunt dan onder andere denken aan Blueberry Gum (Blueberry X Bubblegum), Bubba-Gum Kush (Bubba Kush X Bubblegum, OG Bubble Gum (OG Kush X Bubblegum) en Strawberry Banana (Banana Kush X Bubble Gum).

Medicinale werking Bubblegum

Naast een heerlijk effect en een smaak waar je van begint te watertanden, is Bubblegum ook zeer geschikt voor medicinale gebruikers van cannabis. Per soort kunnen de details verschillen, maar Bubblegum wordt over het algemeen gebruikt bij/tegen:

  • (Chronische) Pijn
  • Slapeloosheid/Slaapproblemen
  • Depressie
  • Eetproblemen
  • Anorexia
  • Chronische misselijkheid
  • Braken

Door haar brede werking op medicinaal vlak is Bubblegum zeer geliefd bij medicinale gebruikers. Met name gebruikers die last hebben van meerdere van deze klachten is het fijn om slechts één wietsoort te roken die helpt of verlichting biedt tegen meerdere klachten. Er zijn bovendien Bubblegum varianten die veel CBD bevatten om zo bij te dragen aan een nog betere medicinale werking.

70% indica  30% sativa

Kies een variant:

Vanaf 25,00 €
Please select variants first